15 thoughts on “Meisje

 1. @Svara. Dergelijk indringende foto’s zijn over heel Afrika, grote delen van Azië en Z-Amerika te maken. Je hoeft daar niet eens ‘je best’ voor te doen. Het lijkt wel of met het toenemen van onze kennis over deze vreselijke toestanden – via internet, internationale moderne media enz. – het probleem van deze ellende groter in plaats van kleiner wordt. Zelf ben ik niet meer in staat naar dergelijke plekken te reizen zonder er maanden lang door van slag te zijn.

  Maar wat kunnen we doen om de (schijnbare?) onverschilligheid van de ‘rijke’ landen, mensen te bestrijden, zonder dat dit politiek (lokaal) wordt uitgebuit.

  Ik ervaar het als een catch-22.

  Ps:
  dit meisje is overigens nog goed gekleed (geen gescheurde en weinig kleding) en heeft een schoon verband. Beide feiten zijn in die situatie uitzonderlijk. Ik weet zeker dat de fotograaf zonder te zoeken veel schrijnender foto’s had kunnen nemen. Het moet – in mijn ogen – een integere man/vrouw zijn geweest.

  Like

 2. Wat heeft ze zich mooi gemaakt, ketting om, de jurk is schoon. Wat zou je haar graag een vredig, blij leven gunnen. Wat zou je het haar gunnen onbezorgd kind te kunnen zijn. Laten we hopen dat ze in elk geval nog liefhebbende ouders heeft…..
  De zucht naar macht verziekt de samenleving. Goed dat je dat op deze manier nog weer eens onder de aandacht brengt. Je was geschokt door deze foto in de krant? Ik kan het me voorstellen.

  Like

 3. @Svara: Er valt ook niet zo veel meer over te zeggen.
  Maar er valt genoeg te doen.

  Het gezegde:
  ‘Een foto zegt meer dan een duizend woorden’,
  zegt het helemaal.

  De
  daadwerkelijke confrontatie
  met desolate armoede
  maakt een ‘mensch’
  sprakeloos.

  Vooral in Afrika zijn de vrouwenorganisaties bijzonder krachtig. Hulp op lokaal, kleinschalig niveau komt bijna altijd goed aan.
  Prettig dat je dit soort ‘beelden’ zo nu en dan onder de aandacht brengt.

  Like

 4. @Simen
  De reden dat ik bij Jack schrijf dat ik er niet veel meer over kan zeggen is dat er zoveel gedachten bij haar verschijning door me heen gingen en nog steeds gaan…. ook dat wat jij schrijft om 12:04..
  Goed dat je dit ook onder de aandacht brengt. Of dit ook voor haar opgaat weet ik niet.

  Ik hoop met Corline mee

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s